Cartofi țărănești cu carne tocată

Forto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg cartofi
50 g kaiser
2 cepe
5 linguri ulei
2 lingurițe concentrat de legume
piper
boia dulce
chimen
500 g carne tocată de porc
10 castraveciori
2-3 fire de ceapă verde tocată sau un fir de praz
200 g smântână
Pregătești așa:
Cureți cartofii, îi tai cuburi și îi pui la fiert cu un praf de sare pentru 30 de minute. Îi scurgi și îi lași să se răcească. Toci kaiserul cubulețe, castraveciorii îi tai sferturi sau rondele, toci ceapa, la fel și prazul.
Într-o tigaie pui 2 linguri de ulei, adaugi kaiserul, carnea tocată și cartofii scurși. Lași să se rumenească. Adaugi ceapa, prazul, condimentele și 2 lingurițe de concentrat de legume, iar la final, smântâna, amestecând ușor să nu se sfărâme.
Servești pe o farfurie alături de castraveți murați.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Maria Giurgiu Șerban, Medgidia, jud. Constanța

Aici găsești o altă rețetă de cartofi țărănești.

Add Comment