Cartofi noi cu bacon și cabanos, la cuptor

Foto: Mihai Nicolae

Cartofi noi cu bacon și cabanos, la cuptor

Rețetă de Emilia-Alina Împărățelul, Craiova, jud. Dolj

Preț: 15 lei-3 porții

Pregătire: 40 minute

Coacere: 30 minute

Îți trebuie: 1/2 kg cartofi noi, 2 cârnați cabanos, 3 felii de bacon, 3 roșii proaspete, 3 fire de ceapă verde, 1 fir de usturoi verde, 3 linguri ulei de măsline, 300 ml suc de roșii, cimbru proaspăt, sare, piper, fulgi de chili

Pregătești așa: Speli cartofii, îi tai în bucăți și îi pui la fiert în apă cu puțină sare. Îi fierbi doar pe jumătate. Toci ceapa și usturoiul și tai în bucăți mici baconul și cabanoșii. Călești ceapa împreună cu usturoiul, pui carnea și mai lași timp de 1-2 minute, după care iei vasul de pe foc. Într-o tavă unsă cu ulei, pui cartofii împreună cu roșiile tocate feliuțe, ceapa și baconul tăiat, apoi stropești totul cu ulei de măsline și condimentezi cu sare, piper și chili. La final adaugi 250 ml apă și presari câteva frunzulițe de cimbru. Introduci tava în cuptor și o lași timp de 15 minute. Nu mai adaugi apă, ci suc de roșii. Sucul de roșii ajută la înmuierea cartofilor. Dai tava din nou la cuptor și mai lași circa 15 minute. Servești cartofii cu salată sau simpli, după preferință. Este o combinație sățioasă deoarece, pe lângă cartofi, rețeta are și cabanoși, dar și bacon. Se poate prepara și cu cartofi vechi. Pentru a nu se sfărâma, poți alege să folosești cartofi noi roșii.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!