Cartofi la tavă 
cu cârnat de porc

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g cartofi
500 g cârnați de porc 
(de casă)
200 g dovleac
200 g varză acră tocată mărunt
sare
piper
Pregătești așa:
Cureți cartofii, îi speli și îi tai rondele subțiri. Dovleacul curățat îl tai în felii subțiri. Varza o tai fideluță și o storci bine de zeamă. Iei o tavă și pui într-un capăt varza murată cu dovleacul și presari puțin zahăr. Strecori cartofii (cantitatea de cartofi se poate mări), îi pui în tavă și îi presari cu sare și piper. Deasupra, pui bucățile de cârnat proaspăt de porc. Preîncălzești cuptorul, pui tava cu cartofi în cuptor și lași până ce cartofii încep să se rumenească. Servești cartofii la masă cu dovleacul și varza din tavă, alături de o felie de pâine proaspătă. Este o mâncare din zona noastră, foarte potrivită pentru zilele reci de iarnă, mai ales că multă lume mai are cârnat de la porcul tăiat pentru Crăciun.

4 porții 
Pregătire: 40 minute 
COACERE: 45 minute
Rețetă de Lako Iuliana, com. Cenad, jud. Timiș

 

Dacă dorești o rețetă asemănătoare, caută aici

Add Comment