Cartofi franțuzești

Foto: Cartofi franțuzești – Poză cititoare – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
600 g cartofi roșii
4 ouă fierte tari
200 g cârnați prăjiți (pot fi chiar afumați)
4 linguri de pesmet
2 linguri de unt 80% grăsime
2 ouă întregi, crude
125 g smântână dulce
100 g cașcaval
sare după gust
puțin piper negru proaspăt măcinat
puțin unt pentru ungerea formei
Pregătești așa:
Se spală bine cartofii, cu tot cu coajă, apoi se pun la fiert în apă rece, cu o lingură de sare, pentru circa 30 de minute. Când sunt fierți, dar fermi, se lasă la răcit, se decojesc și se taie felii rotunde, potrivite ca grosime.
Se fierb tare 4 ouă în apă cu sare, apoi se lasă la răcit complet, se curăță de coajă și se taie felii. Cârnații se prăjesc, apoi se taie rondele. Cașcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari. Cele 2 ouă crude se bat cu furculița cu un praf de sare, puțin piper negru proaspăt măcinat, iar la final se adaugă smântâna și se amestecă bine.

Se ia o tavă potrivită ca mărime și se unge toată cu unt. Se tapetează fundul tăvii cu 2 linguri de pesmet, apoi se așază un strat de cartofi felii, din loc în loc se pun rondele de ouă și de cârnați, se presară puțină sare și bucățele de unt, apoi se continuă cu încă un strat de cartofi, ouă, cârnați, sare, unt și se încheie cu un strat de cartofi. Peste ultimul strat de cartofi se toarnă compoziția de ouă bătute cu smântână, cașcavalul ras și 2 linguri de pesmet.
Cuptorul se preîncălzește la 200 grade Celsius, se introduce tava și se lasă aproximativ 30 de minute, până când cașcavalul s-a topit iar pesmetul s-a rumenit frumos.

Rețetă de Oana Bârgăoanu, Lunca Câlnicului, jud. Brașov

Încearcă și această rețetă de aici.

Add Comment