Carne de vită cu mărar verde

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
1 kg carne de vițel tânăr
1/2 kg mărar verde
2 legături de ceapă verde
1 lingură făină
1/2 lămâie
1 ceașcă mare cu ulei
sare, piper boabe
Pregătești așa:
Tai carnea bucăți potrivit de mari, o speli în mai multe ape și o călești în ulei încins.
Când s-a rumenit carnea, pui ceapa tocată mărunt, adaugi 1 ceașcă cu apă și acoperi cratița. Fierbi înăbușit, până se înmoaie ceapa.
Cureți mărarul, îl speli, îl toci mărunt, îl pui peste carne și mai torni apă. Desfaci 1 lingură cu făină în apă rece și pui amestecul peste mâncare. Sărezi și piperezi după gust.
Storci zeama de la 1/2 lămâie și introduci cratița în cuptor.
Scoți cratița când carnea este făcută. Mai adaugi mărar proaspăt tocat chiar înainte de a servi mâncarea de vițel.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 90 minute
Rețetă de Alexandra Zăbavă, loc. Brînceni, jud. Teleorman

Intră aici și vei găsi un deliciu de rețetă.

Add Comment