Foto: Mihai Nicolae – Burda România
Îți trebuie:
1 kg carne de porc
1 kg carne de vită
500 g slănină
1 căpățână usturoi
2 lingurițe condimente pentru cârnăciori de casă
3-4 intestine de porc gata pregătite pentru umplut
Pregătești așa:
Dai prin mașina de tocat carnea de porc, slănina și carnea de vită, de 2 ori. Omogenizezi pasta, adaugi usturoiul curățat și pisat, 2 lingurițe de condimente pentru cârnăciori de casă și puțină apă călduță. Cu această pastă umpli intestinele, le legi la capăt cu sfoară, iar din loc în loc, le răsucești. Le pui pe un blat de lemn și le lași să se zvânte. După preferință, poți afuma cârnații 2-3 zile, apoi îi păstrezi la rece în încăperi aerisite sau în frigider dacă nu ai o cămară potrivită. Când sunt gata făcuți, servești cârnații cu mămăligă și murături de orice tip preferi. Poftă bună!
10 porții › Pregătire: 45 minute
Rețetă trimisă de Elena-Cristina Troneci, Mioveni, jud. Argeș