Cârnați de casă

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:

1 kg carne de porc

1 kg carne de vită

500 g slănină

1 căpățână usturoi

2 lingurițe condimente pentru cârnăciori de casă

3-4 intestine de porc gata pregătite pentru umplut

Pregătești așa:

Dai prin mașina de tocat carnea de porc, slănina și carnea de vită, de 2 ori. Omogenizezi pasta, adaugi usturoiul curățat și pisat, 2 lingurițe de condimente pentru cârnăciori de casă și puțină apă călduță. Cu această pastă umpli intestinele, le legi la capăt cu sfoară, iar din loc în loc, le răsucești. Le pui pe un blat de lemn și le lași să se zvânte. După preferință, poți afuma cârnații 2-3 zile, apoi îi păstrezi la rece în încăperi aerisite sau în frigider dacă nu ai o cămară potrivită. Când sunt gata făcuți, servești cârnații cu mămăligă și murături de orice tip preferi. Poftă bună!

10 porții › Pregătire: 45 minute

Rețetă trimisă de Elena-Cristina Troneci, Mioveni, jud. Argeș

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!