Burtă cu fasole și macaroane

Noemi Belenyesi, Portugalia

Îți trebuie:

  • 50 ml ulei de măsline
  • 2 cepe mari
  • 4 căței de usturoi
  • 1 frunză dafin
  • 2 morcovi
  • 150 g bacon
  • 100 g cârnați afumați
  • 4 linguri bulion
  • 1/2 kg burtă de vită
  • 1 conservă mare fasole albă
  • 250 g macaroane
  • sare
  • piper.

Pregătești așa:
Prima dată fierbi burta și o tai cubulețe mai mari. Călești ceapa, usturoiul și frunza de dafin împreună. Când e gata pui morcovii tăiați rondele și lași 5-6 minute. Nu uita să amesteci totdeauna, să nu se ardă!
Adaugi și baconul tăiat cubulețe mici. După 3-4 minute pui cârnații tăiați rondele, nu prea groase, și pui bulionul. Când compoziția a dat în 2-3 clocote, pui burta tăiată. Adaugi apă să nu se ardă și pui mai multă, pentru că adaugi macaroanele care vor fierbe împreună cu compoziția de burtă. Când macaroanele sunt gata fierte, pui conserva de fasole. Adaugi sare și piper după gust. Lași să dea în 2-3 clocote.



Add Comment