Burgeri vegetarieni de ovăz, cu salată și sos caju

Pentru vegetarieni, și nu numai, oferim o rețetă delicioasă de Burgeri vegetarieni de ovăz, cu salată și sos caju, foarte gustoasă și consistentă.

Foto: Burgeri vegetarieni de ovăz, cu salată și sos caju – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru burgeri:
1 cană fulgi de ovăz moi
2-3 linguri semințe de floarea-soarelui
semințe de susan
oregano
busuioc uscat
2-3 linguri ulei de măsline
sare
Îți trebuie pentru salată:
salată verde
2-3 roșii cherry
1 bucată brânză tofu cu mărar
pătrunjel verde tocat
1 ceapă roșie, acoperită cu un sos caju
Îți trebuie pentru sosul din semințe de caju:
semințe caju
1 cățel de usturoi
2 linguri ulei de măsline
sare
1 ceașcă apă
zeamă de lămâie
un praf de boia iute
un fir de ulei de măsline (pentru ornat)
Pregătești burgerii așa:
Într-un bol, amesteci fulgii de ovăz moi cu semințele de floarea-soarelui, susan, oregano, busuioc uscat și sare. Pui la fiert amestecul, timp de 2-3 minute, în 2 căni cu apă fierbinte, în care ai adăugat uleiul de măsline. Lași apoi amestecul să se răcească puțin și să se întărească. Pentru a avea aceeași formă și mărime, cu un căpăcel de plastic (de la un borcan), uns bine cu ulei, dai forma de burgeri.
Într-o tavă unsă bine cu ulei sau tapetată cu hârtie de copt, așezi burgerii și îi dai la cuptor, până se întăresc și se rumenesc ușor.
Pregătești salata așa:
Tai salata verde fâșii, adaugi roșiile tăiate felii, ceapa tăiată rondele și brânza tofu tăiată bucățele.
Pregătești sosul de semințe de caju așa:
Mixezi semințele de caju acoperite cu puțină apă, usturoi, ulei; pui puțin pe foc și condimentezi cu ce ai la îndemână (un amestec de ciuperci, verdețuri și sare de mare, de exemplu) sau simplu, cu sare și piper. Amesteci pentru subțiere și gust, cu zeamă de lămâie.
Servești burgerii așa:
Pe un platou așezi 3 burgeri, puțină salată cu brânză tofu și un dressing de sos de caju, subțiat cu lămâie. Finisezi cu un fir de ulei de măsline și un praf de boia iute, pentru un contrast de gusturi și culori apetisante!

Pregătire: 50 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Maria Iosip, Galați

Aici găsești o altă rețetă de burgeri.

Găsești această rețetă în revista Practic în bucătărie. Aceasta poate fi achiziționată de la punctele de vânzare a presei din toată țara, dar și în format electronic, prin intermediul Magzter.

Add Comment