Bulz dacic

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
250 g mălai
300 g costiță
300 g telemea mai tare
6 ouă
200 g smântână
sare
Pregătești așa:
Din mălai, apă și sare pregătești o mămăligă mai tare. Tai costița fâșii și o rumenești în tigaie, iar ouăle le faci ochiuri. După ce s-a răcit mămăliga, formezi 6 mingi, în care pui din belșug telemea rasă și costița.
Așezi într-o tavă și pui deasupra câte un ou ochi, iar dacă a mai rămas costiță, împănezi cu ea mingile de mămăligă. Dai la cuptor, la foc moderat, timp de 15 minute.
Servești bulzul fierbinte, cu smântână și brânză deasupra.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Gina-Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj

Intră aici și vei găsi o altă rețetă tradițional românească.

Add Comment