Budincă de varză dulce

Budincă de varză dulce, o rețetă potrivită pentru un prânz mai dietetic, dar apreciată de întreaga familie.
Pe piață găsim varză dulce din belșug. Putem prepara o grămadă de rețete, iar dacă ne rămâne o cantitate de varză după ce am preparat mâncarea putem să o păstrăm. Se taie varza mărunt, se presară cu puțină sare și puțin zahăr, se călește și se lasă să se răcească. Se pune apoi varza în cutii de plastic și se bagă la congelator. Este foarte bună pentru prepararea plăcintelor sau a ștrudelelor.
Există peste 400 de soiuri de varză care diferă prin formă, dimensiune și culoare, dar cea mai cunoscută este varza de culoare verde deschis. Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi. Are multe fibre, sucul de varză este indicat în tratamentul ulcerului, frunzele de varză, înmuiate în apă călduță, pot fi aplicate pe articulații dureroase. Vitamina C din varză întărește sistemul imunitar și ne ferește de răceli.

 

Foto: Budincă de varză dulce – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 varză dulce de circa 700 g
75 g unt
5 ouă
1 chiflă sau 2 felii de pâine veche de 1 zi
200 ml lapte
5 linguri pesmet
1 legătură ceapă verde
1 legătură mărar
sare, piper
boia sau chimen măcinat fin
Pregătești așa:
Tai varza fideluță și o freci puțin cu sare. După 10 minute, o scurgi și o călești în unt, până se înmoaie. Adaugi ceapa tăiată rondele, întâi partea albă, apoi pe cea verde.
Mărunțești chifla și o înmoi în lapte rece. După 10 minute, o storci și o amesteci împreună cu varza călită răcită, mărarul fin tocat, gălbenușurile și albușurile bătute spumă tare, cu sare. Sărezi și condimentezi compoziția după gust.
O întinzi într-o formă unsă cu unt și tapetată cu pesmet și o introduci în cuptorul preîncălzit, la 180ºC.

Pregătire 20 min.; Coacere 25 min.
Rețetă de Daniela Caian, Constanța

Încearcă și rețeta de aici.

Add Comment