Budincă de conopidă cu pește afumat

Preparând Budincă de conopidă cu pește afumat, cuptorul tău va răspândi arome de neuitat, soțul și copiii fiind fericiți că pot mânca un deliciu de budincă.
Să aflăm câte ceva despre conopidă! Mirosul ei specific nu o face plăcută pentru toată lumea. Conopida ori o adori, ori nu vrei să o vezi în fața ochilor. Este foarte mult consumată sub formă de budincă, supă, prăjită, fiartă, pane sau murată, dar și crudă în diferite salate. Se pare că oamenii au început să o consume de acum 2000 de ani, fiind descoperită în zona mării Mediterane, pe teritoriul actual al Turciei.
Foarte important, atunci când gătiți conopida nu trebuie să fie supusă unui tratament termic îndelungat. Trebuie doar să se înmoaie puțin. Pentru a-i păstra culoarea, în timpul gătirii se poate pune o lingură de zeamă de lămâie în apa în care o fierbeți.

budinca

Foto: Budincă de conopidă cu pește afumat – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
1 conopidă de dimensiune medie
200 g pește afumat
4 ouă
2 linguri griș
200 g iaurt gras
2 linguri telemea rasă
1 legătură pătrunjel verde
1 ardei capia
piper proaspăt măcinat
sare
unt și pesmet sau griș pentru formă
Pregătești așa:
Desfaci conopida în buchețele pe care le fierbi în abur, pentru 5 minute.
Cureți peîtele afumat de piele și oase și îl tai mărunt.
Ungi cu unt o formă termorezistentă și presari pesmet. Așezi buchețelele de conopidă și presari printre ele bucăți de pește.
Mixezi ouăle cu iaurtul, grișul, telemeaua, un praf de piper și pătrunjelul fin tocat. Torni acest amestec în forma termorezistentă, peste ingredientele din tavă. Așezi deasupra, cât mai estetic, fâșii de ardei.
Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la 180ºC, pentru aproximativ 40 de minute, până se rumenește frumos. Porționezi budinca după ce se mai răcește.

Pregătire: 30 minute; Coacere 40 minute
Rețetă de Mihaela Neamțu, Satu Mare

Încearcă și rețeta de Budincă de varză dulce.

Add Comment