Bucatini cu fasole verde și piept de pui

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g fasole verde
sare
2 roșii mari (400 g)
400 g macaroane scurte (bucatini)
300 g piept de pui
piper
3 linguri ulei
4-5 rămurele de cimbru
50 g cașcaval (parmezan)
Pregătești așa:
Speli fasolea și o cureți de ațe. O rupi în două dacă e lungă și o fierbi în apă clocotită cu sare, timp de 15 minute.
Opărești roșiile în apă clocotită, le cureți de pieliță și le tai în sferturi. Fierbi macaroanele în apă sărată. Speli pieptul de pui, îl ștergi, îl tai în bucățele și îl condimentezi cu sare și piper. Prăjești bucățile de pui 5 minute în ulei încins. Scurgi fasolea de apă.
Pui în tigaie pieptul de pui împreună cu roșiile, sărezi și piperezi carnea. Toci firele de cimbru. Macaroanele strecurate le amesteci cu fasolea verde, cimbrul, puiul și roșiile. Presari deasupra parmezan sau cașcaval ras.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 20-25 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Intră aici și vei găsi rețeta unui preparat trimis de românii de pretutindeni.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!