Bogracs

Foto: Mihai Nicolae – Arhivă Burda România

Îți trebuie pentru un ceaun de 8 l:
2 cepe mari
3 morcovi
4 ardei mari (roșii, verzi, galbeni)
boia dulce
8 bucăți costiță afumată
1 kg pulpă de porc
1/2 kg piept de pui
4 roșii mari zemoase
1 kg cartofi
3 ouă
6 linguri făină
sare, piper măcinat
frunze pătrunjel
100 ml ulei

Pregătești așa:
Cureți ceapa, morcovii, ardeii, le speli și le tai mărunt. Pui uleiul în ceaun să se încingă, apoi pui legumele la călit. Când s-au călit puțin adaugi boiaua și roșiile curățate de coajă și tăiate mărunt.
Pui și carnea de porc tăiată cubulețe și costița afumată. Le lași să se înăbușe cam 5 minute, apoi adaugi 2 litri de apă și lași să fiarbă pe jumătate carnea. Adaugi carnea de pui tăiată cubulețe și lași să fiarbă bine carnea. Când e aproape fiartă, pui cartofii curățați și tăiați în cuburi.
Pregătești găluștele din cele 3 ouă, făină și puțin pătrunjel tăiat fin. Dai forma dorită găluștelor și le lași să fiarbă 7-8 minute în apă sărată. Înainte de a lua ceaunul de pe foc, pui sare, piper și, la final, frunzele de pătrunjel tăiate mărunt. Servești mâncarea caldă cu ardei iute, dacă preferi.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 60 minute
Rețetă trimisă de Adriana Mariana Rada, Oradea, jud. Bihor

Add Comment