Rețetă de Lăcrămioara Chirilă, loc. Blăgești, jud. Vaslui
5 porții
Pregătire: 2 ore și 40 minute
Prăjire: 25 minute
Îți trebuie:
- 600 g carne porc
- 1 portocală
- 3-4 căței de usturoi
- 7-8 ciuperci
- mărar
- sare
- piper
Pregătești biftecul așa:
Cureți usturoiul și îl pisezi, apoi freci bucățile de porc cu el. Stropești cu sucul de portocale, sărezi și piperezi după gust. Lași la macerat 2 ore. Ștergi carnea cu un șervet de bucătărie și o prăjești la foc iute, pe ambele părți.
Pregătești ciupercile așa:
Speli ciupercile sub jet de apă rece, le cureți de pieliță dacă sunt lovite. Le pui într-o tavă unsă cu unt și le presari cu sare. După ce încep să se strângă, adaugi mărarul spălat și tocat mărunt și, când sunt gata, le servești alături de biftec.