Bame cu carne

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
600 g carne
1 kg bame
1 lingură ulei
4 roșii
1 păhărel de vin
sare
piper
1 ceapă
50 ml oțet
Pregătești așa:
Tai carnea în bucăți mici. Într-o cratiță, pui uleiul, ceapa și carnea, apoi torni apă până acoperi carnea. Pui și condimentele.
Între timp, cureți bamele de codiță și le opărești în apă amestecată cu puțin oțet. Le clătești apoi cu apă rece și le scurgi. Pui bamele în cratița cu carne, când aceasta este aproape fiartă. Pui roșiile decojite și tăiate felii.
Când este aproape gata, pui un păhărel de vin și dai cratița la cuptor.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Roma Verdeș, Timișoara

Intră aici, vei găsi o altă rețetă cu bame.

Add Comment