Asubana – musaca din pui și legume fripte

Foto: Mihai Nicolae

Rețetă de Marius Ionuț Voinea, Roșiorii de Vede, jud. Teleorman

Preț: 35 lei-8 porții

Pregătire: 50 minute

Coacere: 25 minute

 

Asubana – musaca din pui și legume fripte

Îți trebuie pentru musaca din piept de pui și legume fripte: 1 piept mare de pui, 500 g cartofi, 2 vinete mari, 4 ardei grași, 8 roșii, 2 ouă, 3-4 căței de usturoi, 6 linguri ulei de măsline, 200 g smântână, 150 g cașcaval, cimbru, sare, piper

Pregătești așa: Tai puiul fâșii și îl prăjești rapid la foc iute într-o tigaie unsă în prealabil cu puțin ulei și încinsă. Amesteci frecvent și îl frigi până se albește pe toate părțile. Tai vinetele felii, le presari cu sare și le lași să se scurgă aproximativ 20 de minute, apoi le ștergi ușor cu un șervețel. Frigi apoi vinetele pe grătar sau într-o tigaie unsă cu ulei și bine încinsă, până se rumenesc pe toate părțile. Frigi la fel și ardeii întregi, apoi cureți coaja, îi cureți de semințe și îi tai fâșii. Între timp, fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureți și îi tai felii. Tai și roșiile și le pui 2-3 minute pe grătar/tigaie ca să se înmoaie puțin. Stropești legumele cu ulei de măsline, pui peste ele sare și piper după gust, cimbru și usturoi tocat mărunt. Ungi o tavă cu ulei și pui în straturi, după cum urmează: cartofi, ardei, carne de pui, vinete, roșii și ultimul strat să fie tot cartofi. Faci un sos din ouă, smântână, sare și piper, pe care îl torni apoi în tavă. Pui deasupra felii de cașcaval și puțin piper și cimbru. Coci musacaua timp de 20-25 de minute, în cuptor, până se rumenește bine.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!