Aripioare de pui cu varză de Bruxelles, unt și lămâie

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Îți trebuie:
12 aripioare de pui
500 g varză de Bruxelles
50 g unt
1 lămâie
50 ml ulei
50 g ardei colorat
sare și piper
Pregătești așa:
Opărești varza de Bruxelles timp de 5-6 minute în apă clocotită, cu puțină sare, apoi o scurgi. Într-o tigaie topești untul, adaugi varza de Bruxelles, sare și piper după gust. Călești puțin și storci deasupra zeama de la 1/2 lămâie.
Condimentezi aripioarele cu sare și piper, apoi le așezi într-o tavă cu ulei și cu puțină apă. Introduci în cuptor pentru 25-30 de minute, la foc potrivit. Servești preparatul pe un platou sau pe o farfurie, pe frunze de salată, cu decor de ardei colorat și feliuțe de lămâie.
Sfat! Dacă folosești varză de Bruxelles congelată, aceasta nu mai trebuie fiartă. O lași doar la dezghețat și o pui direct în tigaie.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 25-30 minute
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Olt

Add Comment