Ardei copți, cu carne de pui

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
6 ardei roșii
400 g carne de pui (piept)
1 ceapă
pătrunjel verde
200 g ciuperci din conservă
100 g bulion
sare, piper
ulei
oregano
puțin usturoi, după gust
Pregătești așa:
Coci ardeii pe plită, îi pui într-un vas acoperit, să se înmoaie și să se poată curăța. Cureți ceapa, o toci mărunt și o prăjești foarte puțin în ulei încins. Peste ceapă adaugi ciupercile feliate și ardeii rupți în fâșii, lași împreună 5 minute pe foc, apoi dai amestecul deoparte.
Într-un alt vas (tigaie), prăjești puțin carnea de pui tăiată cuburi sau fâșii subțiri, lași 10 minute, apoi o adaugi peste legume și dai la fiert împreună, circa 20 de minute, până se pătrunde carnea. Spre final, pui bulionul și condimentele. Când e gata, presari pătrunjel verde tocat și servești lângă un piure de cartofi.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Corina Ionela Ursa, Deva, jud. Hunedoara

Intră aici și vei găsi o rețetă delicioasă cu carne de pui și ardei

Add Comment