Rețetă de Nicolae Barbu, loc. Oțelu-Roșu, jud. Caraș Severin
6 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 25 minute
Îți trebuie:
- 1,5 kg antricot de vită
- 250 g mazăre conservă
- 300 g ciuperci
- 200 ml ulei
- 100 g făină
- 2,5 kg cartofi
- verdeață
- piper
- sare
Pregătești așa:
Porționezi antricoatele, le bați ușor cu ciocanul, le sărezi, le dai prin făină și le prăjești în ulei încins. Când sunt gata, le scoți și, în uleiul rămas, călești ceapa tocată mărunt. Rumenită bine, adaugi antricoatele, apoi stingi cu zeamă de carne. Ciupercile curățate de pielițe și spălate, le tai și le adaugi peste antricoate, împreună cu mazărea. Potrivești de sare și adaugi verdeață tăiată mărunt.
felul asta de mancare e mai degraba un escalop fara sos…dar unde sunt cele 2,5 kg de cartofi mentionate la ingrediente? nu le vad nici in foto nici in reteta.Sigur aceasta reteta e testata?…ar trebui testata in primul rand din punct de vedere „grafic”.