Altfel de lasagna

FotoȘ Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
250 g pipote de pui
100 g piept de pui
50 g ciuperci uscate
3 linguri unt
7 căței de usturoi
6 ficăței de pui
3 ouă fierte
2 ouă
2 cepe
1 legătură de mărar
1 legătură de pătrunjel
1 linguriță boabe de ienupăr
condimente uscate: piper, cimbrișor, busuioc
sare de mare
Îți trebuie pentru sosul de vin:
150 ml smântână
100 ml suc de roșii
100 ml vin roșu demidulce
1 ou
Îți trebuie pentru clătite:
250 ml lapte
4 ouă
4 linguri făină
1 lingură unt
un praf de sare
Pregătești așa:
Pipotele, ficățeii și pieptul de pui le fierbi în apă cu sare și boabe de ienupăr. Dai într-un clocot ciupercile uscate, apoi le lași în apă rece timp de 35 de minute. Într-un blender mărunțești bine ficățeii, pieptul de pui și pipotele la care adaugi și un polonic din zeama în care au fiert, apoi tai mărunt ceapa cu usturoiul, ciupercile scurse de zeamă și ouăle fierte. Într-un vas amesteci toate ingredientele mărunțite, adaugi condimentele uscate, verdeața tocată și cele două ouă bătute bine.
Pregătești clătitele așa:
Bați ouăle, presari un praf de sare și adaugi făina și laptele, puțin câte puțin. Ungi cu unt tigaia de clătite și coci clătitele pe rând, pe ambele părți. Ungi cu unt un vas termorezistent, așterni un strat de 2 clătite, un strat de umplutură, acoperi cu un strat de 2 clătite și torni uniform sosul de vin (bați oul spumă, adaugi smântâna, vinul și sucul de roșii). Introduci vasul în cuptorul preîncălzit și lași să se închege sosul. Lași puțin lasagna la răcit, după care o servești cu roșii, gogoșari și conopidă.

Pregătire: 50 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Felicia Vanea, București

Dacă dorești o altă rețetă de lasagna, intră aici

Add Comment