Mâncare turcească din pește și migdale

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 cepe
4 căței de usturoi
2 ardei ciușcă (iuți)
200 g migdale crude și decojite
2 roșii
400 g pește file
1 pahar cu vin alb
sare
200 g brânză mai tare, pentru ras (ceva bun, de calitate)
unt sau margarină
Pregătești așa:
Pui untul sau margarina într-o tigaie. Adaugi ceapa tocată mărunt și cățeii de usturoi tocați fin. Călești totul la foc mic și adaugi ardeiul iute, migdalele, apoi peștele tăiat cuburi mari. Torni apoi vinul și pui roșiile tocate. Amesteci bine ingredientele și sărezi. Pui compoziția într-un vas de ceramică și razi brânză deasupra. Introduci vasul în cuptor 25-30 de minute, la foc mic.
Mâncarea aceasta se gătește în multe orașe din Turcia, cu precădere în orașul Izmir.

Pregătire: 35 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

Aici găsești o altă rețetă cu pește, de la românii de pretutindeni.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!