Mâncare din carne de vită cu legume

Mâncare de vită cu legume este rețeta propusă de noi astăzi. Flosind în preparare cartofi noi, mâncare o să fie gustoasă și aspectuoasă numai bună pentru un prânz în familie.
Să aflăm câteva lucruri interesante despre porumb.
Această plantă a fost adusă din Lumea Nouă, fiind descoperită de marinarii lui Cristofor Columb. Cu ajutorul omului, culturq de porumb s-a extins foarte mult. La români, porumbul a început să fie cultivat târziu, pe la 1700, înlocuind vechile plantaţii de mei. Productivitatea era crescută, se putea cultiva în zone puţin favorabile, şi mai mult decât toate acestea la un loc, nu prezenta interes pentru Imperiul Otoman. Din cauza cultivării, recoltării și păstrării defectuase porumbul a devenit periculos, provocând pelagra, de aceea populația din România a început să înlouiască mălaiul cu făina de grâu, preparînd pâinea.

mancare

Foto: Mâncare de vită cu legume – Arhiva City Publishing SRL

Îți trebuie:
450 g cartofi noi mici, tăiați în cubulețe
2 morcovi tăiați în patru pe lungime și apoi în cubulețe
5 lingurițe ulei
1 ceapă mijlocie
2 căței de usturoi tocați fin
200 g porumb fiert pe jumătate
175 g friptură de vită tăiată în cuburi mici
piper după gust
Pregătești așa:
Fierbi cartofii în apă clocotită. Adaugi morcovii și îi mai fierbi timp de 2 minute. Scurgi cartofii după ce au fiert. Ungi o tigaie mare teflonată cu o linguriță de ulei. Adaugi 3 lingurițe de ulei și încingi tigaia.
Adaugi ceapa și usturoiul și le călești amestecând des, aproximativ 7 minute până când ceapa devine sticloasă. Mărești flacăra, adaugi cele 2 lingurițe de ulei rămase, apoi cartofii și morcovii, boabele de porumb și piperul și le prăjești, amestecând din când în când, aproximativ 10 minute sau până când legumele încep să formeze o crustă la bază.
Adaugi carnea și presezi mâncarea asfel încât să se lege. Mai prăjești totul încă 5 minute, până când crusta de la bază se rumenește.
Servești mâncarea fierbinte, garnisită cu pătrunjel verde.

SFAT
Consumul de cartofi în coajă este sănătos pentru inimă și asta, deoarece coaja conține mai mulți nutrienți benefici pentru inimă, printre care, potasiu, vitamine B și foarte multe fibre care contribuie la scăderea nivelului colesterolului.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

Încercați și rețeta Carne de vită cu mărar verde!

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!