Legume fripte, cu sos feta

Legume fripte, cu sos feta, o paletă largă de culori și arome. O mâncare ușoară de legume, gustoasă, cu un sos deosebit. Castravetele ras schimbă gustul sosului, adăugând un plus de aromă. Iar brânza feta dă finețe acestui preparat.

legume

Foto: Legume fripte, cu sos feta – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
2 dovlecei tineri
1 vânătă mică
5 ciuperci
1 ceapă roșie
125 g brânză feta
100 g iaurt grecesc
30 ml ulei de măsline
1/2 lămâie
sare, piper
2 căței de usturoi
Pregătești așa:
Tai ceapa rondele, transversal. Tai dovleceii fâșii pe lungime, iar vânăta rondele groase de 1/2 cm. Presari cu puțină sare vinetele și dovleceii. Cureți ciupercile și le speli. După 10 minute, speli vinetele și le storci prin presare. Frigi pe grătarul încins dovleceii, vinetele, ceapa și ciupercile. Le scoți pe un platou și le păstrezi la cald.
Mixezi brânza cu iaurtul, până obții o pastă în care adaugi pe rând uleiul, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, sare și piper după gust. Servești legumele alături de sos.

Pregătire 15 minute; Coacere 10 minute
Rețetă de Nicoleta Stăncilă, Slatina, jud, Olt

Nu ezita să încerci și Tocăniță de legume cu șuncă de pui! Rețeta o vei găsi aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!