Înghețată de vanilie și sirop de afine

Înghețată de vanilie și sirop de afine, un duet perfect de arome. Un dulce care ne răcorește și ne dă un plus de energie. O înghețată pe care o putem prepara și în anotimpurile mai răcoroase.

inghetata

Foto: Înghețată de vanilie și sirop de afine – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
4 gălbenușuri
75 g migdale
175 ml lapte
100 g zahăr
200 ml frișcă
2 plicuri zahăr vanilinat
câteva frunze de mentă pentru decor
Pentru sirop:
1 pahar afine
1 linguriță amidon
2 linguri zahăr
1 plic întăritor de frișcă
2-3 linguri zmeură sau frăguțe
Pregătești așa:
Fierbi la bain-marie gălbenușurile, zahărul, 75 ml lapte și zahărul vanilinat, amestecând până se îngroașă. Adaugi treptat restul de lapte cald și amesteci în continuare, până omogenizezi crema. Când s-a răcit, o amesteci cu frișca bătută și o congelezi 3-4 ore, în vas de plastic cu capac.
Speli afinele și mixezi în blender 1/2 din fructe. Le fierbi cu zahărul, până când acesta se dizolvă. Adaugi 1 linguriță de amidon sau mai puțin, dacă siropul s-a îngroșat deja. Pui fructele rămase și lași să mai fiarbă puțin. Servești înghețata cu siropul de fructe.

Pregătire 30 minute; Congelare 4 ore
Rețetă de Doina Iordăchescu, Iași

Iată aici o altă rețetă de înghețată, anume Înghețată de caise cu cardamom.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!