Tort popular

Rețetă de Doina Stancu, Reșița, jud. Caraș-Severin

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 75 minute

Îți trebuie pentru un blat mai mic:

  • 4 gălbenușuri
  • 1 lingură untură
  • 3 linguri miere
  • 8 linguri zahăr
  • 1 linguriță bicarbonat
  • puțină zeamă de lămâie
  • 450-500 g făină

Îți trebuie pentru cremă:

  • 4 albușuri
  • 2 pahare de zahăr (de 150 g)
  • 1 lingură marmeladă

Pregătești așa:

Freci gălbenușurile cu zahărul până se dublează cantitatea și zahărul se topește. Adaugi untura, mierea, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, făina și amesteci până obții o cocă potrivită. Împarți coca în 5 biluțe din care faci 5 foi pe dosul tăvii de tort, unsă cu puțină untură de fiecare dată când întinzi câte o foaie. Coci fiecare foaie circa 15 minute.

Pregătești crema așa:

Bați albușurile cu zahărul până se întăresc și adaugi lingura de marmeladă. Trebuie să bați foarte bine această cremă, căci altfel scade din volum. După ce s-au copt foile și s-au răcit, le umpli cu această cremă și poți folosi cremă și pentru decorare sau poți lăsa tortul simplu.

Add Comment