Tocăniță de ficăței

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
500 g ficăței de pasăre
3-4 cepe
1 ardei gras
2-3 roșii
3-4 căței de usturoi
ulei
sare
piper
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Iei 2 tigăi. Într-o tigaie pui ficățeii de pasăre la prăjit, iar în cealaltă pui ceapa tocată mărunt, la călit. După ce s-au prăjit ficățeii și s-a călit ceapa, îi pui împreună într-o altă tigaie. Mai adaugi ardeiul gras, cățeii de usturoi, tocați mărunt, 3 roșii fără coajă și lași timp de 15 minute pe foc. Între timp, adaugi sare, piper, după gust. La sfârșit, adaugi pătrunjelul verde tocat mărunt. Servești tocănița caldă.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă trimisă de Adina Cornelia Ștefan, Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți

Intră aici și vei descoperi o rețetă specială cu ficăței.

Add Comment