Tocană oltenească

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2-3 cârnați oltenești
700 g carne de porc
500 g praz
1,250 kg cartofi
125 g ardei gras
250 g bulion 
de roșii
75 ml vin
sare
piper
2 legături 
verdeață
5 bucăți ardei iute
Pregătești așa:
Tai carnea în bucăți, circa 3-4 la o porție, apoi o prăjești puțin la suprafață în grăsime încinsă. În untura în care s-a prăjit carnea călești prazul tăiat în felii subțiri. Stingi totul cu bulion și apă, adaugi carnea și lași să fiarbă. Când carnea este fiartă cam 75%, adaugi cartofii tăiați în cuburi mici și ușor căliți în ulei. Apoi pui ardeiul gras, tăiat la fel. Cârnații, tăiați rondele, îi prăjești puțin în grăsime încinsă și apoi îi amesteci în tocană. Potrivești gustul de sare, piper, vin și pe deasupra pui roșiile decojite și puțină verdeață. Introduci tava la cuptor pentru gratinare. Servești tocana fierbinte cu verdeață deasupra și cu ardei copt la fiecare porție.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 45 minute
Rețetă de Kocsis Ana Elisabeta, Cluj Napoca, jud. Cluj

Dacă dorești o altă rețetă de tocană intră aici .

Add Comment