Supă de vită

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 rasol de vită (circa 1 kg)
300 g cartofi
2 morcovi
200 g fasole verde
2 dovlecei
1 țelină mică
150 g mazăre
2 cepe
1 foaie de dafin
2 cuișoare
8-10 boabe piper
1 legătură pătrunjel verde
sare
Pregătești așa:
Speli bine rasolul, îl cureți de pielițe, apoi îl opărești și îl pui la fiert, într-o oală suficient de mare, împreună cu circa 2,5 l de apă. Adaugi 8-10 boabe de piper, foaia de dafin și cuișoarele și lași totul să fiarbă circa 60 de minute, la foc potrivit. Din când în când, iei spuma care se formează. După 60 de minute, scoți rasolul, cureți carnea de pe os și o tai în bucățele potrivite, apoi strecori zeama rămasă. Completezi apa care s-a evaporat și pui din nou la foc supa și bucățile de carne.
Adaugi în supă țelina tăiată cubulețe, ceapa întreagă, doar curățată de foi, mazărea, cartofii curățați și tăiați bucăți mai mari, morcovii curățați și tăiați rondele, fasolea verde și dovleceii tăiați cubulețe. Potrivești supa de sare și o lași să mai fiarbă 30-40 de minute, la foc mic. Înainte de a lua oala de pe foc, presari pătrunjelul tocat mărunt și mai dai supa într-un clocot.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 100-120 minute
Rețetă de Geta Diaconu, Galați

Iată aici rețeta unei supe excelente.

Add Comment