Supă de varză cu sfeclă roșie și cartofi

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1/2 sfeclă roșie
1/2 varză albă
3-4 cartofi
2 cepe
2 morcovi
1 ardei roșu
1 legătură leuștean
sare
200 ml ulei
Pregătești așa:
Cureți varza, apoi o dai prin răzătoare și la fel procedezi și cu sfecla roșie. Toci ceapa, iar ardeiul îl tai mărunt, apoi le călești împreună în puțin ulei, într-o oală de 5 l. Când s-au înmuiat ceapa și ardeiul, adaugi și morcovii dați prin răzătoare, apoi varza și sfecla roșie.
Adaugi apă și lași să fiarbă totul. Apoi adaugi cartofii, curățați și tăiați în cuburi.
Când e gata supa, potrivești gustul de sare și adaugi leușteanul. Dacă scade apa, să nu adaugi apă rece, ci apă încălzită, pentru a completa apa scăzută.
Este o rețetă pe care o moștenesc de la bunica și pe care o pregătesc mereu vara. Sper să vă placă și vouă!

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 45 minute
Rețetă de Tudorița Mihai, București

Vei găsi aici rețeta unei supe delicioase.

Add Comment