Supă de mei de la Blaj

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 cepe
2 cartofi
1 țelină mică
2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
2 linguri ulei
100 g mei
1 legătură pătrunjel verde
1 lingură chimen
150 ml smântână
sare, boia dulce, piper
Pregătești așa:
Pui la fiert în 2 l de apă cu sare, zarzavaturile tăiate mărunt (fără ceapă) și meiul. Călești în ulei semințele de chimen și ceapa tăiată mărunt, adaugi sare, piper și boia. Amesteci și torni amestecul în oala în care fierb zarzavaturile.
Le lași să fiarbă la foc potrivit, până când se înmoaie zarzavaturile. Iei oala de pe foc, adaugi smântâna și pătrunjelul tăiat mărunt. Servești supa caldă.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Liliana Stoica, Brăila

Add Comment