Sardele prăjite


Rețetă de Mihaela Candidatu, Constanța

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 30 minute

Îți trebuie:

  • 1 kg sardele
  • 75 g făină
  • 200 ml ulei
  • 2 lămâi
  • 1 legătură
  • pătrunjel
  • 2 kg cartofi
  • 50 g margarină
  • piper
  • sare

Pregătești așa:

Speli sardelele și le cureți. Condimentezi cu sare și piper după gust.Le treci prin zeama de lămâie, apoi prin făină. La foc potrivit, le prăjești în ulei încins, ca peștele să fie pătruns bine. Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi tai în patru. Îi pui la fiert în apă cu sare, apoi îi scurgi și îi așezi pe un platou alături de sardele. Încălzești margarina și o torni peste cartofi. Toci verdeața mărunt și o presari peste cartofi. Poți stoarce o lămâie deasupra.



Add Comment