Rețetă de Mihaela Candidatu, Constanța
5 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 30 minute
Îți trebuie:
- 1 kg sardele
- 75 g făină
- 200 ml ulei
- 2 lămâi
- 1 legătură
- pătrunjel
- 2 kg cartofi
- 50 g margarină
- piper
- sare
Pregătești așa:
Speli sardelele și le cureți. Condimentezi cu sare și piper după gust.Le treci prin zeama de lămâie, apoi prin făină. La foc potrivit, le prăjești în ulei încins, ca peștele să fie pătruns bine. Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi tai în patru. Îi pui la fiert în apă cu sare, apoi îi scurgi și îi așezi pe un platou alături de sardele. Încălzești margarina și o torni peste cartofi. Toci verdeața mărunt și o presari peste cartofi. Poți stoarce o lămâie deasupra.