Salată boeuf

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
300 g carne de vită
300 g cartofi
300 g morcovi
300 g mazăre boabe
castraveți în oțet
2 gălbenușuri (unul crud și unul fiert)
ulei
sare
Îți trebuie pentru decor:
gogoșari în oțet
măsline
ouă fierte tari
roșii
clătite
brânză tartinabilă
mărar
Pregătești așa:
Carnea de vită o fierbi și, după ce s-a răcit, o tai cubulețe. Fierbi cartofii în coajă și îi tai tot cubulețe. Morcovii îi fierbi și îi tai cuburi mici. Fierbi și mazărea boabe. Cureți castraveții de coajă, după care îi toci mărunt și îi scurgi.
Faci maioneza din cele 2 gălbenușuri și ulei. Amesteci bine legumele cu carnea și castraveciorii, aproximativ 2/3 din maioneză și sare după gust. Așezi compoziția pe un platou, o întinzi frumos și uniformizezi, iar deasupra întinzi restul de maioneză.
Decorezi cum dorești. Eu am făcut clătite, pe care le-am uns cu brânză tartinabilă cu mărar. E bine ca salata să stea câteva ore în frigider înainte de servire, să se întrepătrundă aromele.

Pregătire: 60 minute; Fierbere: 90 minute
Rețetă de Ana-Maria Alexandrache Plăcintă, Suceava

Intră aici și vei descoperi cum mai poți folosi salata boeuf.

Add Comment