Prăjitură cu mere

Rețetă de Zenovia Humeniuc, loc. Frasin, jud. Suceava

Îți trebuie pentru prima etapă de pregătire:

  • 10 linguri pline cu griș
  • 10 linguri cu vârf făină
  • 1 pachet praf de copt;

Îți trebuie pentru a doua etapă de pregătire:

  • 10 linguri ulei
  • 3 kg mere rase nestoarse cu zahăr vanilat și scorțișoară după gust.

Pregătești așa:

Amesteci primele ingrediente și le împarți în 4, așa, sub formă de pulbere. Ungi o tavă mare cu margarină, o tapetezi cu făină și așezi alternativ: 1/4 ingrediente amestecate sub formă de pulbere, 1/3 mere, 1/4 ingrediente sub formă de pulbere în amestec, 1/3 me-re, 1/4 ingrediente pulbere, 1/3 mere și 1/4 ingrediente pulbere deasupra. De fiecare dată presezi cu lingura peste straturi și uniformizezi atât stratul de mere, cât și cel de prafuri. Tot uniform pui și cele 10 linguri de ulei deasupra. Dai tava la cuptor, la foc moale până la 1 oră și 15 minute sau 1 oră jumate. După ce s-a copt prăjitura, o lași la răcit, apoi presari zahăr vanilat deasupra.



Add Comment