Pilaf cu legume și cârnați

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 ceașcă orez
2 fire ceapă verde
2 morcovi
4-5 cârnați cabanos
1 legătură pătrunjel
sare, piper
ulei
Pregătești așa:
Cureți ceapa și morcovul. Tai ceapa și dai pe răzătoare morcovul, apoi le călești în ulei. După ce s-au rumenit, torni 4 cești cu apă și, când începe să clocotească, adaugi orezul spălat și scurs. Îl lași să fiarbă 10 minute pe aragaz, apoi îl dai la cuptor pentru 20 de minute. Separat, frigi cârnații pe grătar sau îi prăjești în ulei și îi adaugi în pilaf, când acesta este aproape gata.
Mai lași la cuptor pentru 5 minute. După ce scoți pilaful din cuptor, presari pătrunjel verde tocat mărunt.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă de Monica Poloșteak, loc. Bocșa Montană, jud. Caraș-Severin

Iată aici rețeta unui pilaf cu orz.

Add Comment