Piept de pui cu sos de roșii

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
400 g carne de pui (de preferat piept)
1 cană cu bere blondă
3-4 căței de usturoi
2 lingurițe delikat gust de găină
Îți trebuie pentru sos:
500 g roșii decojite
50 g măsline negre rondele
1 legătură ceapă verde
1 legătură usturoi
1 foaie de dafin
1 legătură pătrunjel
oregano, cimbru
sare, piper
ulei
Pregătești așa:
Pui pieptul de pui la marinat cu bere, 2 lingurițe de Delikat Gust de Găină și usturoi pisat. Lași minim 1 oră sau maxim 1 zi, înainte de a fi pregătit. Scurgi carnea și o pui pe grătar, circa 20-25 de minute, la foc mediu. Între timp, faci sosul de roșii. În puțin ulei de măsline pui roșiile tăiate mărunt. Adaugi ceapa, usturoiul (tocate mărunt), măslinele și verdeața. Condimentezi cu oregano, cimbru, sare și piper, lăsând să fiarbă la foc mic. Când sosul devine consistent, adaugi foaia de dafin și mai lași cratița pe foc 1 minut. Servești sosul alături de puiul făcut la grătar.

Pregătire: 80 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă trimisă de Iulia Tanur, Năvodari, jud. Constanța

Dacă dorești o altă rețetă intră aici.

Add Comment