Pește împachetat

Rețetă de Clementina Cojan, com. Braniștea, jud. Caraș-Severin

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 35 minute

Îți trebuie:
• 2 pești (400 g – macrou sau caras)
• 200 g slănină afumată
• 200 g șuncă afumată
• 2 fire cimbru
• 1 ceapă mică
• 3-4 căței de usturoi
• sare
• piper
• 2 bucăți folie de aluminiu

Pregătești așa:
Cureți peștele, îl speli și îl presari cu sare și piper. Tai ceapa și usturoiul mărunt și le pui în interiorul peștilor. Iei peștii și îi pui pe câte o folie de aluminiu, pe feliuțe de slănină și șuncă, împreună cu cimbrul. Pui peștii împachetați în folie de aluminiu într-o tavă cu puțină apă și ulei. Îi coci la foc potrivit 30-35 de minute. Servești peștii, la masă, cât sunt calzi, cu mujdei frecat cu smântână. Poftă bună!



Add Comment