Perișoare cu dovlecei și porumb, la tigaie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 feli pâine de pesmet
2 cepe
250 g carne tocată de vită și porc
1 ou
sare
piper măcinat
2 linguri cu unt topit
1 cățel de usturoi
4 dovlecei mici
1 conservă mică de boabe de porumb
2 linguri ulei
mărar sau pătrunjel verde (după gust)
Pregătești așa:
Înmoi feliile de pâine de pesmet în apă. Cureți și toci ceapa. Amesteci pâinea înmuiată și stoarsă cu ceapa rasă, carnea tocată, oul, sare, piper și o parte din pătrunjelul sau mărarul tocat. Frămânți ușor, apoi cu mâna umedă formezi perișoare. Le prăjești în unt încins, apoi le așezi deoparte pe o farfurie. Cureți și tai mărunt usturoiul. Cureți de coajă dovleceii și îi tai în bucăți (întâi în două pe lung, pe urmă în 4-6 pe lat).
În untul rămas călești usturoiul, dovleceii, la foc potrivit, circa 5 minute. Adaugi porumbul, lași să se încingă și sărezi. Pui în tigaie și perișoarele. Separat, încingi uleiul și călești scurt în el pătrunjelul sau mărarul tocat. Torni peste perișoare și dovlecei.

Pregătire: 45 minute; Coacere: 30 minute
Rețetă de Lenuța Vrânceanu, sat Izvoru, com. Provița de Sus, jud. Prahova

Intră aici și vei găsi o rețetă specială.

Add Comment