Ostropel de pui cu piure de cartofi

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:

2 copane de pui
1/2 căpățână de usturoi
ulei
1 cutie roșii decojite
1 lingură unt
100 ml lapte
sare, piper

Pregătești așa: Întâi pregătești cartofii pentru piure. Îi cureți, îi tai cubulețe și îi adaugi în apă la fiert cu puțin ulei și un praf de sare. Când sunt gata fierți, îi sfărâmi cu furculița într-un castron. Adaugi laptele și untul topit și pasezi cartofii în continuare până obții un piure pufos. Adaugi sare după gust. În timp ce fierb cartofii, pui pe aragaz și tigaia pentru sosul de ostropel. Încingi uleiul, adaugi copănelele de pui (pentru o rețetă mai dietetică fierbi carnea înainte și apoi doar o perpelești în tigaie, să se rumenească). Adaugi roșiile decojite și usturoiul tocat mărunt. Condimentezi carnea cu sare și piper și apoi o lași să dea într-un clocot. Dacă vrei, poți pune o lingură de oțet și una de făină pentru a obține un sos mai gros. Servești ostropelul de pui cald, alături de piureul de cartofi și o salată de crudități.

Pregătire: 30 minute; Coacere: 25 minute
Rețetă trimisă de Bianca Florina Cimpueriu, Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți

 

Pentru o altă rețetă de ostropel intră aici.

Add Comment