Mâncare ardelenească

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
800 g pulpă de porc
boia iute și dulce (paprica)
3 cepe
3 gogoșari
5 cartofi
2 lingurițe zahăr
4 linguri ulei
sare
piper
1 cutie roșii în bulion
pătrunjel verde
Pregătești așa:
Speli carnea, o tai în cubulețe și o pui la înăbușit. Gogoșarii și ceapa le tai în felii subțiri și le pui peste carnea înăbușită, adăugând apă călduță și cartofii tăiați cubulețe. Verifici cu o furculiță dacă s-a fiert carnea și condimentezi cu sare, zahăr, boia dulce și iute și piper măcinat. La sfârșit, adaugi roșiile în bulion.
Mai lași câteva minute să fiarbă, apoi dai la cuptor pentru 15 minute. Servești mâncarea ornată cu pătrunjel verde.

Pregătire: 90 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Codrin Ursachi, Bacău

Intră aici și încearcă această rețetă.

Add Comment