Macaroane cu cârnați la tigaie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

 

Îți trebuie:
350 g macaroane scurte
1 fir de praz
400 g cabanos sau alt fel de cârnați subțiri
1 cutie de fasole roșie (425 g)
1 lingură ulei
25 g unt
2 linguri făină
250 ml supă (instant)
300 ml lapte
100 g brânză topită
2-3 fire de pătrunjel verde
sare, piper
Pregătești așa:
Fierbi pastele și le lași în strecurătoare la scurs. Cureți prazul, îl speli și îl tai rondele. Tai felioare cârnații, iar fasolea o scurgi de zeamă. Într-o tigaie suficient de încăpătoare, înfierbânți uleiul, prăjești puțin feliile de cârnați, adaugi prazul și lași cam 3 minute să se călească. După aceea pui fasolea și pastele scurse, amesteci, lăsând încă 5 minute, să se prăjească totul împreună.
Între timp, topești untul într-o crăticioară, presari făina, iar când a prins puțină culoare, stingi cu supa și laptele, amestecând energic, să nu se formeze cocoloașe. Pui în sos brânza topită, potrivești gustul de sare și de piper. Tai pătrunjelul mărunt și îl presari peste amestecul din tigaie. Torni sosul, amesteci și iei mâncarea de pe foc.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă de Antoaneta Brișan, Germania

Intră aici și încearcă această rețetă de macaroane.

Add Comment