Gulaș cu varză dulce ca-n Ardeal

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
700 g carne de porc
700 g carne de vițel
300 g untură de porc
4 cepe potrivite
1 linguriță boia de ardei
sare, piper
2 căpățâni de varză dulce
400 g smântână
Pregătești așa:
Tai carnea cuburi. Într-o cratiță cu grăsime încinsă, pui ceapa tăiată mărunt, pe care o amesteci până când se prăjește puțin, apoi adaugi carnea, acoperi cratița și lași să se prăjească până când carnea devine roz. Presari boia și piper și torni apă, cât să acopere carnea. Lași mâncarea să fiarbă timp de 45 de minute. Adaugi din când în când puțină apă, pentru ca sosul să nu fie prea scăzut.
În acest timp, varza o tai în fâșii subțiri, apoi o călești în restul de grăsime. Când carnea s-a înmuiat suficient, o amesteci cu varza și adaugi smântâna.

Pregătire: 60 minute; Coacere: 35 minute
Rețetă de Emilia Gurghian, Tg. Mureș, jud. Mureș

Intră aici și vei găsi rețeta unui gulaș de curcan 

Add Comment