Dulceață de castraveți cornișon

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 kg castraveți cornișon
1,5 kg zahăr tos
sucul și coaja de la 1 lămâie
sare
Pregătești așa:
Speli bine castraveții, îi alegi pe cei sănătoși și proaspeți și îi cureți de coajă. Tai castraveții pe lungime, le scoți semințele, apoi îi tai în bucăți de 1 cm. Cântărești castraveții, având grijă să folosești aceeași cantitate de zahăr. Opărești castraveții în apă puțin sărată, apoi îi fierbi 10 minute, până ce devin sticloși. Scoți castraveții cu o spumieră și îi pui să se scurgă.
Lămâia spălată bine o opărești, apoi razi coaja și storci sucul. Pregătești un sirop din zahăr și apă, adaugi coaja și sucul de lămâie și lași pe foc, până se îngroașă bine. Pui cu grijă castraveții în sirop și îi fierbi 10 minute. Pregătești borcanele calde, în care torni dulceața. Închizi ermetic, le acoperi cu pături groase până a doua zi, pentru a se răci treptat. Depozitezi borcănelele la rece, la loc răcoros.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Dacă dorești o altă rețetă deosebită de dulceață intră aici.

Add Comment