Cotlete de vițel cu ardei copți la grătar

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg cotlete de vițel
1 kg ardei capia
100 ml ulei de măsline
1 lămâie
2-3 castraveciori curățați de coajă
3-4 fire de rozmarin
1 legătură pătrunjel
1 legătură de usturoi verde
sare, piper
Pregătești așa:
Cureți carnea de pielițe, o speli și o lași la scurs. Tai carnea în felii de maxim 2 cm grosime, o presari cu sare și piper și le ungi cu puțin ulei. Pui bucățile de carne pe un grătar încins și le frigi la foc iute pe fiecare parte. Totodată pui pe grătar și ardeii capia și îi coci pe toate părțile. Pui ardeii presărați cu sare (pentru a se curăța mai ușor) într-un vas acoperit.
Pregătești un sos din 2-3 linguri ulei de măsline, 1 lingură de zeamă de lămâie, verdeața și usturoiul tocate mărunt, castraveciorii dați pe răzătoare, sare și piper, după gust. Servești cotletele cu ardei copți și cu sosul preparat din verdețuri. Poftă bună!

Pregătire: 30 minute; Coacere: 80 minute
Rețetă trimisă de Rodica Gabără, Suceava

Intră aici și vei găsi o rețetă specială.

Add Comment