Ciorbiță de pește

Rețetă de Loredana Cenușe, Dr.Tr.Severin, jud. Mehedinți

Îți trebuie:

  • 500 g pește (eu folosesc macrou)
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină țelină
  • 2 cepe
  • 2 ardei grași
  • 4-5 roșii
  • 1/2 l borș sau zeamă de la 1-2 lămâi
  • 50 ml ulei
  • 1 legătură leuștean
  • sare după gust
  • 1 cutie smântână pentru servit (opțional).

Pregătești așa:

Cureți rădăcinoasele, le speli și le dai pe răzătoarea mare. Cureți și ceapa și o toci mărunt. Decojești roșiile și le tai cuburi mari. Încingi uleiul în oala pentru ciorbă și călești legumele. Mai întâi pui rădăcinoasele, apoi ardeii, ceapa și, la sfârșit, roșiile. După ce s-au călit, stingi legumele cu 1 l apă fierbinte și mai lași la fiert încă 10 minute. Cureți peștele, îl speli și îl porționezi. Când legumele sunt fierte, adaugi și bucățile de pește, iar după 10 minute torni și borșul, fiert în prealabil sau zeama de lămâie. Presari în farfurie, peste ciorbă, leuștean proaspăt, tocat mărunt și adaugi și smântână. E delicioasă!

Add Comment