Ciorbă țărănească de curcan

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

 

Îți trebuie:
1 l apă
400 g carne de curcan
50 g morcovi
25 g albitură
50 g țelină
1 ceapă mijlocie
40 g varză albă
2 ardei grași
1-2 cartofi
50 g fasole verde grasă
200 g roșii
200 ml borș
leuștean
Pregătești așa:
Carnea de curcan, spălată în prealabil, o pui să fiarbă înăbușit la foc mic, în apă suficientă.
Apoi o amesteci cu legumele curățate, spălate și tăiate mărunt și continui fierberea încă 15-20 de minute. La sfârșit adaugi borșul fiert separat și roșiile curățate de coajă și mai dai un clocot.
Presari leuștean și consumi ciorba fierbinte.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 80 minute
Rețetă propusă de Practic în bucătărie

Intră aici și vei găsi o rețetă de ciorbă de fasole ca în Bucovina.

Add Comment