Ciorbă de pește


Rețetă de Elena Stoica, București

Îți trebuie:

  • 1 kg pește
  • zarzavat asortat:
  • 3 morcovi
  • 2-3 bucăți albitură – pătrunjel
  • păstârnac
  • 1 rădăcină țelină
  • 1-2 cepe
  • 50 g orez
  • 250 g roșii
  • 500 ml borș
  • 1 legătură leuștean
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • 50 ml ulei.

Pregătești așa:

Cureți zarzavatul, îl tai felii și îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert, strecori supa și adaugi în ea ceapa tăiată mărunt, orezul opărit și spălat, uleiul încălzit și stins cu roșiile. Adaugi și borșul care, în prealabil a fost dat în clocot. Pui și peștele în ciorbă după ce au dat toate celelalte ingrediente în clocot  și mai lași să fiarbă încă  10-15 minute. Pui leușteanul și pătrunjelul tocat mărunt, după care servești ciorba caldă.



Add Comment