Ciorbă de păstăi ardelenească

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1 kg păstăi
3 morcovi
2 cepe
1 rădăcină țelină cu frunze
3 roșii mari
2 ardei
1 cățel usturoi
pătrunjel verde
500 ml zer proaspăt (opțional)
200 g smântână
3 linguri făină
sare, piper
Pregătești așa:
Alegi păstăile și le rupi în bucăți de 2 cm. Într-o oală de 5 litri, pui circa 4 litri de apă la fiert. Până fierbe apa, speli și cureți zarzavaturile și verdețurile, după care tai potrivit morcovul, ceapa, țelina, ardeii. Când apa dă în clocot, pui păstăile și zarzavaturile la fiert, precum și o lingură de sare.
După ce s-au fiert păstăile, pui roșiile tăiate. Dacă vrei, pui în oală la fiert 2 căni de zer proaspăt, să fie puțin acrișoară ciorba. Separat, amesteci 200 g smântână cu 3 linguri făină și 200 ml apă rece, apoi torni amestecul în ciorbă, împreună cu usturoiul și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Pregătire: 25 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Maria-Adela Borlan, Bușteni, jud.Prahova

Intră aici și vei găsi o bunătate de ciorbă de păstăi.

Add Comment