Cartofi la cuptor – Jarcoia

Rețetă de  Andreea Deme, Constanța

Îți trebuie:

  • 1 kg cartofi (potriviți ca mărime)
  • 4-5 căței de usturoi
  • 200 ml suc de roșii
  • sare
  • piper
  • circa 100 ml ulei.

Pregătești așa:

Cureți cartofii de coajă, îi speli și îi lași pe un prosop să se scurgă de apă. Tai apoi fiecare cartof în 4 și îi prăjești puțin în ulei încins. Într-o tavă, alături de friptura pe care ai pregătit-o în prealabil, pui cartofii “preprăjiți”, torni sucul de roșii, pui deasupra usturoiul tăiat feliuțe subțiri și condimentezi. Acoperi tava cu folie de aluminiu, legi cu sfoară și dai totul la cuptor, la foc potrivit timp de 35-40 de minute. Acest fel de mâncare e foarte bun cât e fierbinte.

Add Comment