Cartofi cu brânză

Rețetă de Mariana Cucuiet, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud

Îți trebuie:

  • 1 kg cartofi
  • 500 g telemea rasă
  • 1 ou crud
  • 100 g margarină
  • 100 g cașcaval ras
  • piper
  • 250 ml lapte
  • sare.

Pregătești așa:

Speli cartofii și îi pui la fiert în coajă, apoi îi scurgi și îi cureți cât sunt fierbinți. Iei o tavă încăpătoare, o ungi cu margarină și așezi un strat de cartofi rași prin răzătoarea mare. Apoi așezi un strat de brânză, unul de cașcaval, apoi unul de margarină. Ultimul strat din tavă trebuie să fie de cartofi, peste care presari restul de cașcaval, sare și piper. Bați oul și îl torni deasupra. Dai compoziția la cuptor, la foc domol. Acești cartofi sunt foarte buni calzi, cu brânză presărată peste, dar și reci, cu o linguriță de iaurt.

One Response

  1. Ghita si Elisabeta Gligor ianuarie 6, 2016

Add Comment