Carne de porc, cu varză roșie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
1,5 kg carne de porc cu os
2 kg varză roșie
50 g unt
1 pahar cu vin roșu
sare
20 de boabe de piper
1 lingură cu zahăr
Pregătești așa:
Cureți varza de foile uscate sau lovite, o speli întreagă sub jet de apă sau o scufunzi de 2-3 ori într-un vas cu apă. Lași să se scurgă și tai varza în sferturi. Folosind un cuțit cu lama ascuțită, toci varza în fâșii subțiri, strângi tocătura în lighean și o presari cu sare. Frămânți amestecul cu mâna timp de 2-3 minute, apoi speli varza cu apă rece și o pui într-o sită, să se scurgă.
Speli carnea și o usuci cu un prosop curat, apoi o rumenești în unt. Folosești pentru asta tava de friptură. Când carnea s-a rumenit, adaugi varza, boabele de piper, puțină sare și o lingură cu zahăr. Torni în tavă un pahar cu vin roșu fierbinte.
Pui tava în cuptorul preîncălzit, lași 1 oră, întorci friptura și continui procesul de frigere. După 2 ore scoți friptura, iei carnea de pe oase și o tai felii. Servești friptura împreună cu varza călită, lângă pâine neagră și vin roșu.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 2 ore
Rețetă de Valentina Badea, sat Pleașa, com. Bucov, jud. Prahova

Intră aici și vei găsi o rețetă deosebită.

Add Comment